Kampanjat

Vetovoimaisen kaupan alan ja paremman työelämän puolesta.

Mahdollisuuksien kauppa -kampanja esittelee kaupan alaa nuorille

Tie omannäköiseen ammattiin ei aina ole suora ja selkeä, mutta kaupan alalla kaikki on mahdollista.

Mahdollisuuksien kauppa -kampanja on Kaupan liiton ja sen jäsenliittojen yhdessä työstämä kampanja, jolla tavoitellaan erityisesti nuoria, jotka pohtivat eri ala- ja koulutusvaihtoehtoja sekä niihin hakemista. Kampanjasisällöt näkyvät somekanavillamme, erityisesti Instagramissa ja TikTokissa tunnisteella #mahdollisuuksienkauppa.

Maailman suurin etäTET - kaupan alan päivä

Kaupan liitto osallistui Nuorten yrittäjyys ja Talous NYTin koordinoimaan Maailman suurin etäTET-viikkoon. Kaupan alaan syvennyttiin tiistaina 7.11.2023, jolloin tuhannet nuoret ympäri Suomen saivat syventyä alan osaamistarpeisiin, eri toimialoihin ja tehtäviin sekä alalle johtaviin koulutus- ja urapolkuihin.

Lue myös: Kaupan alan etäTET-päivä tavoitti tuhansia nuoria ympäri Suomen

Vastuullinen kesäduuni

Kaupan liitto on tulevana kesänä mukana Oikotien Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa. Sen tavoitteena on tarjota nuorille laadukkaita kesätyöpaikkoja ja hyviä kesätyökokemuksia jälleen ensi kesänä. Kauppa on yksi suurimmista kesätöiden tarjoajista, joten sillä on merkittävä rooli vastuullisen työelämän esittelemisessä.  Kaupan liitto jatkaa hankkeen asiantuntija- ja toimialakumppanina.

Jo kahdestoista Vastuullinen kesäduuni -kampanja haluaa kiinnittää huomiota erityisesti oikeudenmukaisuuden ja tasapuolisuuden kehittämiseen työpaikoilla sekä kesätyöntekijän ammatillisen kehittymisen tukemiseen. Mukana on jälleen reippaasti yli viisisataa työnantajaa ja kolmekymmentä asiantuntijakumppania tarjoamassa nuorille onnistuneita kesätyöpaikkoja.

Vastuullinen työnantaja

Vastuullinen työnantaja -kampanja haastaa työnantajia keskustelemaan vastuullisuudesta läpi vuoden. Yrityksille kampanja tarjoaa mahdollisuuden kertoa omasta vastuullisuustyöstään sekä foorumin yhdessä oppimiseen.

Kampanjan yhteyteen muodostuvassa vastuullisuusyhteisössä tutkitaan, jaetaan tietoa sekä esitellään konkreettisia esimerkkejä siitä, miten vastuullisuus toteutuu työelämässä.

Mun elämä, mun vastuu - vauhtia lasten taloustaidoille!

Talous ja nuoret TAT tuo alakouluille virtuaalisen oppitunnin, jonka avulla lapset oppivat vastuullisina yhteiskunnan jäseninä toimimista sekä syventävät ymmärrystään omistajuudesta ja taloustaidoistaan. Mun elämä, mun vastuu -oppitunneilla alakoululaiset oivaltavat yksilön vastuun merkityksen yhteiskunnan toiminnalle. TATin kumppaneina oppitunnin ja valtakunnallisen kiertueen toteutuksessa ovat Kaupan liitto, Rikoksentorjuntaneuvosto, oikeusministeriö, Opetushallitus ja Poliisi.